Начало Актуално До края на седмицата Община Пловдив пуска обществена поръчка за седалките на стадион „Христо Ботев“

До края на седмицата Община Пловдив пуска обществена поръчка за седалките на стадион „Христо Ботев“

viber_изображение_2022-02-15_14-40-27-366

15.02.2022

До края на седмицата ще бъде пуснато заданието за седалките на стадион „Христо Ботев“, съобщи кметът Здравко Димитров. Той се срещна днес със заместник-кмета по строителство Пламен Райчев, проектанта на стадиона арх. Георги Савов, техническия надзор инж. Атанас Ангелов, изпълнителя на строежа Илиян Филипов и прокуриста на ФК „Ботев“ Асен Караславов, за да се увери, че проектите за всички трибуни на стадиона са предадени в Общината.

Спецификацията за пускането на обществената поръчка за седалките е предоставена на футболния клуб, който като заинтересована страна трябва да се запознае с изискванията бъдещите седалки на стадиона да отговарят на най-високите изисквания на европейската футболна федерация УЕФА.

„До края на седмицата от клуба ще ни върнат документа и заданието ще бъде пуснато в Агенцията за обществени поръчки. В условията за участие изрично ще бъде записано, че всеки желаещ да кандидатства ще трябва да представи мостра от седалките, които предлага, за да се уверим, че те наистина отговарят на спецификацията“, заяви кметът Димитров.

Преди това архитект Георги Савов предаде и последните проекти за стадиона (без частта за метални конструкции) – за секторите Б и Г, след като секторите А и В бяха предадени по-рано. „Освен пълния проект по всички части, предоставям и отделни папки за Етап 1 от строителството на стадиона, за да има яснота кое точно трябва да се изпълни за лицензирането на съоръжението за efbet-лигата на България“, заяви архитектът на срещата. Инженер Кирил Младенов внесе в общината и документацията по част „Електро“ за първия етап на строежа на стадиона, включително и проекта за електрозахранване от новите трафопостове, които електроразпределителното дружество EVN трябва да изгради. Заместник-кметът Пламен Райчев им представи новия член на екипа, който ще координира действията по строежа от името на възложителя.

След като получи проектите от общината, строителят ще направи анализ на новите позиции в тях и ще предаде за одобрение доклад за стойността им при възложителя Община Пловдив.

5,580 total views, no views today