Начало Актуално До 1 април се приемат предложенията за членове на комисиите за присъждане на Награди „Пловдив“

До 1 април се приемат предложенията за членове на комисиите за присъждане на Награди „Пловдив“

Община Пловдив напомня на всички заинтересовани да внесат своите писмени, мотивирани предложения в деловодството до 17 часа на 1 април 2019 г.

Както знаете, всяка година във връзка с удостояването с традиционната Награда “Пловдив” на творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната година, със заповед на Кмета на Пловдив инж. Иван Тотев се сформират комисии, които да извършат оценяването на подадените предложения в отделните раздели и да определят победителите.
В тази връзка и съгласно утвърдения Статут на Награди „Пловдив“, със заповед на Кмета на Община Пловдив инж.Иван Тотев ще бъдат назначени осем специализирани комисии за присъждане на наградите в разделите: „Художествена литература“, „Художествен превод“, „Журналистика“, „Архитектура“, „Музика“, „Театър“, „Изобразително изкуство“, „Аудио визуални изкуства, фотография и операторско майсторство“. Постъпилите предложения в разделите „Произведение на изкуството, предназначено за деца” и „Културно наследство и съхраняване на паметта“ се разглеждат от всички комисии.
Съставът на комисиите се формира по предложения на културните институти и организации, професионални и творчески организации и съюзи, училищата по изкуствата, висши учебни заведения, медиите, издателски къщи и други юридически лица, с предмет на дейност, свързан с културата. (Чл.15.)
В тази връзка Дирекция „Култура и културно наследство“ на Община Пловдив кани всички заинтересовани от гореизброените творчески гилдии и организации да внесат своите мотивирани предложения за членове на комисиите.

Важно е да бъдат спазени следните изисквания:
- Мотивираните предложения за членове на комисиите се подават писмено в деловодството на Община Пловдив (пл.“Ст. Стамболов“№1), с кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство“, в срок до 17 часа на 1 април 2019 г., понеделник.
- Предложените лица се включват в постоянен списък, който при необходимост се актуализира и от който се назначават членове в комисиите в зависимост от постъпилите предложения в отделните раздели.
- Членовете на комисиите не могат да бъдат вносители на предложения за награждаване с Награди „Пловдив“ .
- Членовете на комисиите не могат да бъдат предложени за награждаване, нито свързани лица с предложените за награждаване или с членовете на управителни или контролни органи, вносители на предложения. (В тази връзка, преди започване на същинската работа, подписват декларация за липсата на конфликт на интереси.)
1234pl_dsc0076

4,444 total views, no views today