Начало Пловдив днес Държавата финансира ремонт на мост над Марица

Държавата финансира ремонт на мост над Марица

2 милиона лева отпуска Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за реконструкцията на моста над Марица на бул. „Васил Априлов”.

Мостът е строен преди 35 години и оттогава в архивите на общината не е регистрирана основна реконструкция на съоръжението, което, според резултатите от предприетото миналата година обследване, се оказа в недобро състояние, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

 Работният технически проект се очаква да бъде готов към края на февруари, но според предварителни данни ремонтът на мостовата конструкция ще струва около 4 млн. лв. Това е много важна пътна отсечка и реконструкцията ще се състои на два етапа в рамките на две бюджетни години. Най-вероятно тя ще започне още в началото на лятото от източното платно, а догодина ще продължи със западното.

 В този мандат добрата комуникация, която управлението на Пловдив има с държавата, води до добри резултати, но преди това ние добре трябва да си свършим работата , като подготвим проектите и обяснителните записки, коментира инж. Тотев.

6,227 total views, no views today