Начало Пловдив днес Европейско първенство по сумо за мъже и жени ще се проведе в Пловдив в края на април

Европейско първенство по сумо за мъже и жени ще се проведе в Пловдив в края на април

sumo_presk

От 27 до 29 април в Пловдив ще се проведе Европейско първенство по сумо за мъже и жени. Близо 500 спортисти от 20 страни са заявили желание за участие, като 45 от тях са от България. Очакват се най-добрите състезатели в света да се съревновават, като водещите са от Русия, Украйна, Полша, Унгария и България. Пловдив ще бъде представен от 6 сумисти от спортен клуб „Тракия спорт“.

Разделението на спортистите е в три възрастови категории – до 21 години, до 23 и мъже и жени. Спортното съоръжение, върху което ще се играе, така нареченото „дохио“, ще бъде изградено на място, високо е 50 сантиметра и е с размери 6 на 6 метра.

„Пловдив е спортен център, а благодарение на финансовата подкрепа на Общината е възможно провеждането на това спортното събитие“, завиха организаторите от Българската федерация по сумо с председател Борис Начев.

Награждаването на победителите ще става всеки ден, след края на всички схватки.

Официалното откриване ще бъде на 27 април от 13.00 часа в спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, входът и за трите дни на провеждане е безплатен.

7,514 total views, no views today