Начало Актуално Един от най-великите басисти в света – Авишай Коен с два концерта в Пловдив

Един от най-великите басисти в света – Авишай Коен с два концерта в Пловдив

image007

Във втората фестивална вечер на 6-тото издание на Plovdiv Jazz Fest пловдивчани ще чуят и видят триото на един от най-великите басисти в света – Авишай Коен, който се съгласи да направи два концерта на 07 ноември – от 19:30 и от 21:00 ч. в Дома на културата „Борис Христов“.

Композициите на Авишай Коен отразяват обширна музикална вселена от традиции, култури, езици и стилове: от песни на иврит до ладински народни песни, от комбиниране на класическа музика и джаз до джаз стандарти и съвременен джаз.

В България Авишай Коен пристига със своето ново трио, в което участват Елчин Ширинов (пиано) и Рони Каспи (барабани). На сцената на Plovdiv Jazz Fest те ще представят най-новия 17-ти албум на Авишай Коен – Arvoles. Пловдив ще е част от турнето „50:50:50“, което включва 50 концерта в 50 града и е посветено на навършването на 50 години на музиканта.

 

Организатор на Plovdiv Jazz Fest е Blue M Ltd. Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на Община Пловдив за 2020 г.

Фестивалът се осъществява с партньорството на Министерство на културата.

Фестивалът се осъществява с медийната подкрепа на: БНТ, Jazz FM Radio, Offnews, сп. Нула32, Katra FM, Въпреки, Виж, Лицата на града, Mila.bg, Капана, Под тепето, Plovdiv Time, TrafficNews, My Sound.

2,886 total views, no views today