Начало Актуално Експерти на Община Пловдив проверяват мостове и надлези за компрометирани участъци

Експерти на Община Пловдив проверяват мостове и надлези за компрометирани участъци

Бет. мост3 Бет. мост6

Кметът Здравко Димитров разпореди проверка на всички мостови съоръжения и надлези за наличие  на фуги и участъци, които да имат нужда от ремонт. Това стана ясно след като днес той бе на място и огледа фугата на Бетонния мост. Припомняме ви, че заради температурните амплитуди и от годините експлоатация и вибрациите от трафика свръзката между стълбите за пешеходци и автомобилния път се е разширила, за което сигнализираха граждани.

„В понеделник  експерти ще посетят отново мястото, за да пресметнат каква сума ще е необходима, за да бъде отремонтиран бетонът на въпросното място. Няма опасност за пешеходците, които използват стълбището и тротоара или за шофьорите, които преминават“, заяви кметът. Той посочи, че липсата на отводняване, поддръжката през годините от 1981- а и стари течове са причина за съществуването на подобни слаби участъци. „След като пробивът под Гарата бъде факт, Бетонният мост ще бъде изграден отново“, допълни кметът.

Заместник-кметът по строителството Пламен Райчев потвърди, че проблеми с конструкцията на съоръжението няма, но ще се направя цялостно обследване на моста и ще бъде направен стандартен ремонт – почистване на арматурата, ще се измаже и ще се осигури отводняване на дъждовните води.

Кметът Здравко Димитров коментира още, че в момента се правят огледи за компрометирани участъци и по булевардите, които ще бъдат запълнени своевременно, като за целта са отпуснати необходимите средства.

2,364 total views, no views today