Начало Пловдив днес Експерти от „Индра“ пристигнаха в Пловдив, решават проблеми на транспортния проект

Експерти от „Индра“ пристигнаха в Пловдив, решават проблеми на транспортния проект

chonov_eksperti_indra_1

Технически екип от четирима експерти на испанската фирма „Индра“ пристигна в Пловдив и вече работи за решаване на проблемите със системата за управление на градския транспорт.

„Почти денонощно се отстраняват текущи проблеми, прави се обучение на общинските служители от ОП „ОКТ“. Това заяви заместник-кметът Тодор Чонов и изрази надежда следващата седмица видимо да се види подобрената работа на системата.

Основните проблеми са свързани с изграждане на правилна комуникация между автобусите и информационните табла по спирките, така че да има коректни данни за пристигащите автобуси и техните маршрутни разписания. В момента служители на „Индра“ отстраняват дефекти на някои валидатори и монетни апарати за закупуване на билети, както и тежки софтуерни проблеми.

„След приключване на договора ще можем да интегрираме нови системи в автобусите. Всичко във времето остарява. Техниката, която е внедрена в градския транспорт, е планувана през 2008-2009 година, а 2015 г. е интегрирана“, уточни заместник-кметът Тодор Чонов. И допълни, че до изтичане на договора до края на годината Община Пловдив не може да подмени нито една от машините с по-модерни, при които да се заплаща мобилни приложения или карти, например, а не с монети, както е сега.

Предстои Община Пловдив да закупи 50 нови паркинг автомати. Обмисля се и създаване на така наречената „зелена зона“ за преференциално заплащане за паркиране.

Още в началото на управленския си мандат кметът Здравко Димитров постави сред основните приоритети решаването на свързаните с транспортния проект проблеми. По негово настояване в средата на януари за среща в Пловдив дойдоха представители на мениджърския екип на „Индра“. Оказа се, че те не са запознати с проблемите и се ангажираха до края на януари да изпратят хора, които на място да решат проблемите.

2,122 total views, no views today