Начало Пловдив днес Елитът на световния спортен риболов се събира през септември в Пловдив

Елитът на световния спортен риболов се събира през септември в Пловдив

grebnata_ribolov_1 grebnata_ribolov_8

Започна зарибяването с един тон шаран на Гребния канал в Пловдив като  част от подготовката за домакинството на 63-то Световно първенство по спортен риболов, което ще се проведе от 12 до 18 септември 2016 г.

„Полагаме усилия по време на световното първенство по риболов на нациите да има равни условия за всички. Тази година зарибяваме няколко пъти извънредно канала точно във връзка с първенството. До момента сме пуснали към 5.5 тона риба. Сега зарибяваме съоръжението с един тон шаран, предстои да бъдат пуснати още два тона каракуда“, съобщи заместник-кметът по спорт и младежки дейности на Община Пловдив Георги Титюков.

Състезателите ще бъдат разположени от северната страна на съоръжението, като алеята ще бъде затворена за минувачи. За публиката ще има специално отделено място. По време на шампионата гражданите ще могат да ползват свободно за разходки, спорт и колоездене южната част на канала.

Председателят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов заяви, че се очакват участници от около 36 държави, като всеки отбор се състои от 10 члена – шестима състезатели и 4-ма капитани и треньори.

„В Пловдив ще пристигне целият риболовен елит на света, а състезанието ще бъде много зрелищно“, заяви още Георги Михайлов.

Официалното откриване на 63-то световно първенство на нациите ще бъде на 15 септември на Гребния канал от 18,30 часа.

7,473 total views, no views today