Начало Актуално Забранява се продажбата на алкохол в деня на изборите

Забранява се продажбата на алкохол в деня на изборите

В Община Пловдив е създадена необходимата организация за осигуряване на нормални условия в деня на изборите за 42-ро Народно събрание – 12.05.2013 г., неделя, до окончателното му приключване.

Със заповед на кмета на общината е възложено на районните кметове, съвместно с ОД на МВР – Пловдив и съответните Районни управления  „Полиция“ опазването на обществения ред и осъществяването на непрекъснат контрол за стриктното спазване на законовите разпоредби и осигуряване на нормална обстановка по време на изборите за народни представители на територията на Община Пловдив.

За периода от 06.00 часа до 21.00 часа на 12.05.2013 г. е забранена продажбата и сервирането на алкохол и спиртни напитки в обектите за търговия и обслужване, заведенията за хранене и развлечение и другите обществени места в град Пловдив, с изключение на предварително организираните сватбени и семейни тържества.

Преустановено е издаването на разрешения за провеждане на масови мероприятия на територията на общината в деня на изборите, за да не се създават предпоставки за нарушаване на обществения ред.

16,239 total views, no views today