Начало Актуално Завърши петото издание на кампанията за здравословно хранене „Да сме здрави“

Завърши петото издание на кампанията за здравословно хранене „Да сме здрави“

1 Петото издание на образователната кампания „Да сме здрави“ се проведе от 2-ри февруари и до 3-ти април 2015 г. В графика бяха включени 64 детски заведения на територията на град Пловдив. Бяха изнесени общо 85 образователни лекции пред повече от 4200 деца.  С помощта на опитни аниматори малките възпитаници се запознаха с основните хранителни групи и необходимостта от пълноценно хранене. Кампанията  учи децата  за ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди. Основната цел на инициативата е да покаже на децата как сами да избират балансирано меню като започнат да правят своя здравословен избор на масата и в магазина.

 Община Пловдив полага големи усилия в подпомагането и създаването на учебни програми за популяризиране на здравословното хранене сред децата от най-ранна възраст. Формирането на правилни хранителни навици сред подрастващите са инвестиция в здравето на младото поколение.

 Здравословната кампания „Да сме здрави-5″ се проведе със съдействието на община Пловдив, под патронажа на зам-кмета г-н Стефан Стоянов и е напълно безплатна за децата в детските заведения на Пловдив.

2

6,089 total views, no views today