Начало Актуално Заедно с граждани ОП „Градини и паркове“ облагородява междублоково пространство

Заедно с граждани ОП „Градини и паркове“ облагородява междублоково пространство

gradini_8 gradini_2

С нови дръвчета и храсти е облагородено междублоково пространство на ул. „Кукуш“ в район „Южен“. Засадени са няколко ясена, както и цъфтящи в различни багри ружи,  керии и рози.

В днешната акция се включиха директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев, заместникът му инж. Георги Николаев и ландшафтният архитект Десислава Танчева. Заедно с тях бяха и жители от квартала – част от гражданите, които преди няколко месеца настояха пред общинското предприятие да им помогне за облагородяване на зелената площ около домовете им.

И досега там са полагани грижи. Хората дори сами са садили растения, боядисали са съоръженията на детския кът, но смятат, че мястото има потенциал да стане по-привлекателно.

„Обещахме и изпълняваме поетия ангажимент. Поемаме грижата за редовното поливане и доброто развитие на новите насаждения. Наесен ще засадим още дървета и храсти. Скоро ще подменим и няколко стари пейки“, каза Веселин Козарев.

Той увери, че в предприятието откликват на всяко заявено желание от страна на пловдивчани за съдействие при облагородяване на междублоковите пространства. Телефонът на „Градини и паркове“ е 032/624 301.

3,555 total views, no views today