Начало Събития Заключителен концерт на хор „Детска китка“ за сезон 2015-2016 г.

Заключителен концерт на хор „Детска китка“ за сезон 2015-2016 г.

Detska kitka snimka (1)На 18 юни, събота, от 19.00 часа в Лятно кино „Орфей“  хор „Детска китка“ при Общински детски комплекс – Пловдив ще представи заключителния си концерт за творческия сезон 2015-2016 г.

Хористките, заедно с Яна Делирадева – диригент и Соня Запрянова – пианист на хора, ще представят най-популярните песни в репертоара на „Детска китка“ от последната година: джаз, етно, песни от западноевропейски и български композитори.

Зрителите ще чуят рецепта в музикална форма за мексиканското ястие Чили кон карне, ще преживеят свободата на Севера в шведската песен „Деца на вятъра” и ще се забавляват с надпяването на две котки в Дует на котките от Джоакино Росини. Момичетата от хора ще акомпанират на състава с различни инструменти и ще пресъздадат звуковата среда на индианците Иракези, живеещи около езерото Онтарио в Северна Америка.

Концертът включва и две събития, които винаги съпровождат заключителните концерти на хора: представяне на новите попълнения в концертния състав на „Детска китка“ и специалния акцент на вечерта – официалното изпращане на абитуриентките Ева, Анелия, Деница и Росица, и кратки интервюта на диригентката Яна Делирадева с тях.

Вход свободен.

13,755 total views, no views today