Начало Пловдив днес Заместник кмета г-н Петър Зехтински посрещна днес Христо Стоичков, който гостува на община Пловдив с екип на американската телевизия „Юнивижън”

Заместник кмета г-н Петър Зехтински посрещна днес Христо Стоичков, който гостува на община Пловдив с екип на американската телевизия „Юнивижън”

IMG_2507Легендата на българския футбол Христо Стоичков посети родния си Пловдив с екип на американската телевизия Юнивижън. Той снима филм с работно заглавие „Трите лица на Христо“, който разказва чисто човешката история за това какво обича, с какво се храни, кои са приятелите и откъде е тръгнал великия футболист. Премиерата на филма ще бъде по Коледа или най-късно през януари 2015та година.

В лентата ще бъдат показани трима знаменити български футболисти от Пловдив, които са играли с № 8 в националния отбор. Това са Христо Бонев, Христо Стоичков и Христо Колев.

Динко Дерменджиев, който дойде специално, за да се срещне с Христо Стоичков, припомни, че това е единственият футболист в света, носител на трите най-големи спортни отличия във футбола: Златна топка, Златна обувка и голмайстор на Световно първенство.

„Правил съм интервюта с Марадона, Пеле, Меси, Ромарио, но Стоичков е човек с главно „Ч”. Озарен, посланик на доброто, той е Човек, после футболист.” – каза авторът на филма Иван Консансеу.

Христо Стоичков получи плакети от Общината, връчени му от неговия треньор в ЦСКА, сега зам.-кмет по спорта – г-н Петър Зехтински.

10,020 total views, no views today