Начало Пловдив днес Заместник-кметът Амелия Гешева проведе среща със служителите от новата дирекция „Култура и културно наследство“

Заместник-кметът Амелия Гешева проведе среща със служителите от новата дирекция „Култура и културно наследство“

IMG_5051Заместник-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева  проведе днес първата си оперативка със служителите от новата дирекция „Култура и културно наследство“. Съгласно приетата с решение на Общински съвет –Пловдив през декември, нова структура на община Пловдив, влязла в сила от вчера, една от важните задача в работата на новата дирекция е постигането на добра координация и синхрон в дейностите  между отделните звена – бившия отдел „Култура“, ОП„Туризъм“, Общински институт „Старинен Пловдив“, Общинска фондация „ Пловдив 2019“, музеи, галерии, читалища, любителско творчество, творческите гилдии и творците от всички сфери на културния живот, както по отношение на създаването на качествени културни продукти, проекти и събития, реализирането на приетия Културен календар на община Пловдив за 2016 г., така и по отношението на опазването на културно-историческото наследство, подобряването на туристическото обслужване и цялостното туристическо измерение в резултат от работата на всички звена.

Амелия Гешева запозна служителите с основните приоритети, които си е поставила в работата, набелязаните първи важни стъпки, които предстоят и задачите във връзка с реализирането на Културния календар. „Новият заместник-кмет работи в структурата на община Пловдив и управлението на културата от 2012 г., добре познава всички звена и е в състояние веднага да се включи в оперативната работа.“ каза вчера при представянето и кметът на Пловдив инж.Иван Тотев. „ Двамата нови заместник-кметове, по култура и туризъм – Амелия Гешева и по транспорт – Златин Велев са хора натрупали достатъчно опит и експертност, те са  хора от екипа“ допълни Кмета. По тази причина на днешната оперативка, заместник-кметът Амелия Гешева направи своето символично представяне, тъй като и тя и хората от дирекцията се познават  и са работили добре от години.

IMG_5057 IMG_5047 (1)

 

 

7,579 total views, no views today