Начало Актуално Заместник-кметът Пламен Панов получи юбилейна грамота от регионалната организация на Съюз на слепите в България

Заместник-кметът Пламен Панов получи юбилейна грамота от регионалната организация на Съюз на слепите в България

4

07.12.2021 

Регионалната организация в Пловдив на Съюз на слепите в България връчи днес на заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов „Юбилейна грамота“ за „принос в развитието на организацията, социално приобщаване на хората със зрителни увреждания и повишаване на качеството на техния живот“.

Поводът е 100-годишния юбилей на сдружението и в знак на признателност за доброто партньорство.  През юли тази година, с подкрепата на общината, в Балабановата къща в Стария град се откри годишната изложба на членове на Съюз на слепите в България – Регионална организация -Пловдив. Красивата експозиция представи изключително интересни и атрактивни творби -  картини, керамика, бижута, плетива и грънчарски изделия, сътворени с творческия потенциал и естетическо чувство на хора със зрителни увреждания от Пловдив.

Изложбата отново бе посветена на 100-годишнината от основаването на Съюз на слепите в България. Организирането на дни на творчеството на хора с увредено зрение е традиция, започнала още през 2001-ва година, ОИ „Старинен Пловдив” бе домакин на събитието за четвърта година, а община Пловдив традиционно подкрепя изявите на сдружението. Изложбата тогава бе открита от заместник-кмета Пламен Панов, а членовете на Съюз на слепите в България – Регионална организация Пловдив бяха подготвили и кратка музикално – поетична програма.

Благодаря ви за оказаната чест! Искрено ме развълнувахте! Искам отново да заявя, че в лицето на кмета на Пловдив Здравко Димитров, в мое лице, както и на екипа на отдел „Култура“ имате верен съмишленик и партньор. С радост и готовност ще продължаваме да подкрепяме инициативите на Съюза.“, каза заместник-кметът Пламен Панов.

Преди посещението в Дома на културата, представителите на Съюза бяха на среща при Кмета Здравко Димитров, който бе удостоен с най-високото отличие „Юбилеен плакет“ на Съюз на слепите в България.

1,995 total views, no views today