Начало Пловдив днес Заместник-кметът Стефан Стоянов гостува на юбилея на ВУАРР

Заместник-кметът Стефан Стоянов гостува на юбилея на ВУАРР

Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов присъства на юбилейната международна научно-практическа конференция „България на регионите“, организирана от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите по повод неговата 20-та годишнина.

През изминалите години вие показахте, че сте неделима част от академичната общност в страната ни. Доказателство за това са постигнатите от вас високи резултати и наложените европейски стандарти в обучението на млади специалисти, заяви в приветствието си г-н Стоянов. Той допълни, че спечеленият преди няколко дни от висшето учебно заведение проект за развитие на електронни форми на дистанционно обучение е потвърждение, че ВУАРР се развива непрекъснато и въвежда модерни форми за качествено образование.

Заместник-кметът по култура, образовани, туризъм, иновации и европейско развитие на Пловдив подчерта, че градът ни има амбицията да бъде център на хранително-вкусовата промишленост чрез създаването с помощта на държавата на технологичен център „Агро тех“. За създаването на този клъстер ние ще разчитаме изключително много на вашия потенциал. Нека заедно с останалите висши учебни заведения да изготвим обща идейна стратегия, която да получи финансиране през следващия програмен период, каза още Стефан Стоянов.

 

8,626 total views, no views today