Начало Събития Десетото издание на пловдивски джаз вечери се откри вчера с вълнуващ концерт на Милчо Левиев

Десетото издание на пловдивски джаз вечери се откри вчера с вълнуващ концерт на Милчо Левиев

„Пловдив е като джаза – с неограничени способности, съчетаващ различни традиции, жизнен, разнообразен,  толерантен и винаги – много вдъхновяващ.”. С тези думи зам.-кмета по културата г-н Стефан Стоянов откри десетото юбилейно издание на Пловдивски Джаз вечери.

Пред препълнената зала на Дома на културата снощи Милчо Левиев представи невероятен спектакъл, съчетаващ в себе си няколко вида изкуства – музика, поезия и театър. Композициите в него са своеобразен джазов диалог с театралната музика на ранния Панчо Владигеров, писана  през 20-те години на миналия век за постановки на Макс Райнхарт в Берлин и Виена. Проектът със заглавие „Song of the Clown” събра три поколения артисти на сцената- Милчо и Ицко Финци от една страна, Валери Костов, Вики Алмазиду, Петър Салчев,  Веселин Веселинов- Еко и Стоян Янкулов- Стунджи от втора, и от трета внуците на самия Панчо Владигеров-  близнаците Александър и Константин .

В края на изключително емоционалната за публиката и артистите вечер, самият Милчо Левиев не скри вълнението и се разплака на сцената.

Пловдивските джаз вечери продължават тази вечер/10.10./ с концерт на популярното трио „Акустична версия“, които ще отпразнуват трийсет години на сцената.

В събота пловдивската публика ще посрещне „Бога на китарата” Франк Гамбали, който идва за първи път в България, за да представи най-доброто от репертоара си със своя квартет.

Джаз вечерите ще закрие Теодосиий Спасов на 12ти октомври с представяне на последния си проект, който събира млади български музиканти и смесва традиционна балканска музика с влияния от световния джаз, поп и етно

 

Снимки: kapana.bg

6,367 total views, no views today