Начало Актуално Зам.-кметът Анести Тимчев провери ремонтните дейности в Комплекса за ранно детско развитие

Зам.-кметът Анести Тимчев провери ремонтните дейности в Комплекса за ранно детско развитие

2 (1) 4

По график вървят ремонтните дейности в бившия дом за деца „Рада Киркович“, които стартираха на 5 октомври. Днес на място зам.-кметът по социалните дейности Анести Тимчев провери как вървят строителните дейности и се срещна със заместник-изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Ана Ананиева.

В момента на двата етажа се подменя подовата настилка, както и дограмите на прозорците и цялостно се освежават пространствата. Центърът се изгражда от фондация „За нашите деца“, с помощта на съмишленици и дарители, и подкрепата на Община Пловдив. Много скоро той ще се превърне в модерен център за комплексна подкрепа за деца в ранна възраст и техните семейства.

По думите на изпълнителния директор на фондацията Иванка Шалапатова много компании са се ангажирали и подават ръка за изграждането на центъра.

„Бизнесът откликва и получаваме сериозна подкрепа от дарители, с която ще превърнем комплекса в приветливо място и ще развием една добра услуга“, коментира Иванка Шалапатова.

Зам.-кметът Анести Тимчев коментира, че с общи усилия бившото сиропиталище ще се превърне в един комплексен център за развитие на социално отношение към определени групи.

„Тук ще дадем право на пловдивските вузове да презентират бъдещата дейност пред онези, които желаят да работят в социална сфера и ще каним външни специалисти, които ще ни помагат за подобряване на услугата и работата с деца и семейства“, заяви Анести Тимчев.

След освежаването на етажите в комплекса ще бъде открит и първият в България Музей на институционалната грижа, който ще разказва историята на дома и на деинституционализацията в България.

Фондация „За нашите деца“ работи в Пловдив от 10 години чрез своя Център за обществена подкрепа „За Деца и Родители.“ През 2018 г., като признание за приноса й към развитието на социалните услуги в града, Фондацията получи право от Община Пловдив да превърне два етажа от сградата в Комплекс за ранно детско развитие, където децата и семействата да получават навременна подкрепа от специалисти – социални работници, психолози, рехабилитатори и логопеди.

3 (1) 1 (1)

2,671 total views, no views today