Начало Актуално Зам.-кметът Тодор Чонов откри TRACK EXPO 2022

Зам.-кметът Тодор Чонов откри TRACK EXPO 2022

_DSC2557 _DSC2608

16.06.2022

Най-важната платформа на Балканите за тежкотоварни и специализирани автомобили TRUCK EXPO 2022 откри днес зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов. В приветствието си той подчерта, че Пловдив е не само притегателен туристически център, но и утвърден бързорастящ индустриален хъб.

„В този смисъл форум като TRUCK EXPO е от изключително значение в подотрасъл Аутомотив и мехатроника, който осигурява над 20 000 работни места. Петото издание на изложението, показващо бъдещето на индустрията за търговски превозни средства, дава възможност за преки срещи между утвърдени международни производители и доставчици“, отбеляза Чонов. Той пожела успех на участниците, а събитието да се превърне в традиционно за Пловдив.

Зам.-кметът, който беше придружен от директора на новосъздаденото общинско дружество „Екобус“ Илко Търпов, разгледа подредените машини, като обърна особено внимание на електробусите. Двамата се запознаха с параметрите на мострените рейсове.

Домакините на изложението – Международен панаир Пловдив, са обособили изложбени площи и тест драйв зона за представените експонати на водещите производители на камиони, автобуси, лекотоварни автомобили и специализирани превозни средства.

 

1,422 total views, no views today