Начало Актуално Започва „Народен събор Пловдив“ 2020! Вижте програмата за двата дни по часове!

Започва „Народен събор Пловдив“ 2020! Вижте програмата за двата дни по часове!

naroden_subor_2020_1

В събота и неделя (19 и 20 септември) в парк „Лаута“ в пловдивския район „Тракия“, изпълнители от цялата страна ще ни потопят в духа на българските традиции.  На общо 3 сцени ще видим много фолклорни групи, оркестри, училища, читалища, самодейци. За пети път район „Тракия“ ще бъде домакин на един от най-големите фолклорни фестивали – „Народен събор Пловдив“.

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров кани всички пловдивчани и гости на града на неповторимия празник. Официалното откриване е в събота в 12 часа, гост ще бъде и заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

За спокойствие на посетителите са осигурени безконтактни дезинфектаторни машини на всички входове и около сцените, предвидено е достатъчно място за свободно движение и спазване на дистанция. Организаторите препоръчват носенето на предпазни маски. Дясната лента на бул. „Санкт Петербург” в посока „Тракия” ще бъде отделена за паркинг и ще се осъществява постоянен контрол на скоростта.  Участниците в движението се призовават за повишено внимание.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития 2020.

Вижте програмата за двата дни по часове!

Каним всички, които могат, да бъдат облечени с народни носии!

1 2

3,717 total views, no views today