Начало Пловдив днес Започва проектирането на важни за Пловдив инфраструктурни обекти

Започва проектирането на важни за Пловдив инфраструктурни обекти

remonti

12.02.2018 г.

„Община Пловдив стартира проектиране на важни инфраструктурни обекти през 2018 година“, това обяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

В плановете влизат: улица „Хаджи Димитър“ (от Коматевския мост до улица „Царевец“), улица „Полет“ (от завод Ален Мак до „Брезовско шосе“ за изнасяне на трафика на тировете. Тук за първи път Община Пловдив залага на технологията – студено рециклиране). Ще бъде проектиран и ремонтът на „Рогошко шосе“ до землището на Пловдив, като тук ще бъде включена и велоалея; разширяване на улица „Цар Симеон“ (глухия прелез с Ягодовско шосе); продължение на бул. „Александър Стамболийски“ и други.

„Ще проектираме и продължението на булевард „Македония“ от булевард „Никола Вапцаров“ до улица „Поручик Въльо Стефов“, посочи кметът Иван Тотев.

Той обясни, че в момента продължава реконструкцията на булевард „Васил Априлов“. При температури от над 5 градуса в два последователни дни ще бъде положен последният пласт асфалт и пътната артерия ще бъде отворена за движение на автомобили.

„Започваме и издаване на данъчни оценки на частните имоти, които влизат в проекта за разширение на булевард „Васил Априлов“, за да започнем и с процедурите по тяхното отчуждаване“, допълни кметът.

Предстои завършване на ремонта на участъка на булевард „Руски“ от колелото на Централна гара до кръстовището с улица „Драган Цанков“. След това ще се продължи със следващия участък за ремонт на булевард „Руски“ до окончателната му реконструкция.

Община Пловдив ще сключи директно възлагане за проектиране на улица „Даме Груев“, тъй като никой не се е явил за позицията. В тази връзка предстоят и разговори с КАБ и САБ. Директно възлагане на проектиране ще има и за велоалейната мрежа.

По проект реконструкцията на улица „Отец Паисий“ включва и ремонт на улиците „Станислав Доспевски“, „Рилски Метох“, „Доктор „Вълкович“ и „Архимандрит Дамаскин“ и в следващите месеци и те ще бъдат обновени.

7,802 total views, no views today