Начало Актуално Започва санирането на още един блок по проекта за енергийна ефективност на жилищни сгради

Започва санирането на още един блок по проекта за енергийна ефективност на жилищни сгради

11 12

20.06.2022

Заместник кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев и районният кмет на „Централен“ Георги Стаменов дадоха днес старт на дейностите по саниране на жилищния блок на улица „Васил Априлов“ № 83-91. Това е част от проекта „Подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Пловдив – етап I“ по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

„Когато институциите работят в синхрон, нещата се получават, макар и със закъснение. Знаем, че тротоарите и улицата край блока се нуждаят от ремонт, но нека приключи санирането му и тогава ще свършим и тази дейност, за да се насладим на една обновена и красива част от район „Централен“. Пожелавам на строителите качествена работа и успех, на вас – спокойно лято, а ние ще поработим, да стане градът ни още по-красив“, заяви в приветствието си кметът на „Централен“ Георги Стаменов.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 120 дни, а стойността им е 902 146, 18 лева с ДДС.

Дейностите, които ще бъдат извършени са: доставка и монтаж на топлоизолация от EPS с дебелина 10 см по външни стени, доставка и монтаж на XPS 10 см по цокъл, подмяна на несменената дограма и полагане на хидроизолация и топлоизолация по покрива.

От фирмата изпълнител „ПИРС -Д“ ООД гарантираха, че още тази седмица започват работа от скеле, дограмата вече е поръчана и ще успеят да завърши ремонта за предвидените 4 месеца.

 

2,033 total views, no views today