Начало Актуално Започна асфалтирането на улица „Модър“

Започна асфалтирането на улица „Модър“

3 10

05.04.2022

Първи пласт асфалт положиха днес на пробива „Модър-Царевец“ от фирма „Драгиев и ко“, които са изпълнители на обекта. Асфалтирането започна на западното платно на улица „Модър“ от кръстовището с улица „Колхида“, като ще се асфалтира до Коматевско шосе. На място за старта на полагането на асфалтовата настилка присъства и заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

„Ще асфалтираме западното платно от Транспортна болница да кръстовището с „Коматевско шосе“, за да може то да бъде готово, когато стартират ремонтните дейности по полагането на водопровода и канализацията. Колегите от Воподопровод и канализация ЕООД също изпълняват проект в този участък, но те ще работят под източното платно и ние искаме това да е готово, за да не им пречим. Когато движението бъде пуснато, западното платно ще може да поеме трафика, тъй като тук няма да се полагат тръби“, коментира зам-кметът.

Той разгледа изградените тротоарни настилки и подготовката за направа на велоалеи в участъка. Точно пред Транспортна болница е изградено и разширение на платното за бъдеща автобусна спирка на Градски транспорт. Вече се работи по подготовката за изграждане на локални платна от двете страни на пробива.

Пламен Райчев се запозна и с дейностите, които от фирмата-изпълнител извършват под жп-линията София-Пловдив. Шлицовите стени, които бяха разкрити преди два месеца, вече са обработени и предстои тяхното хидроизолиране, обясниха строителите. От фирмата подготвят отливането на бетонната плоча, която ще бъде свързана със стените и ще бъде в основата на асфалтовия път.

 

Под жп линията пробивът ще е с височина 4,50 метра при изискване за 4,20 метра и ще позволи и на най-едрогабаритните МПС да преминават безпроблемно през връзката между районите „Южен“ и „Западен“, допълни заместник кметът по строителство.

2,129 total views, no views today