Начало Пловдив днес Започна дългоочакваната реконструкция на „Коматевско шосе“

Започна дългоочакваната реконструкция на „Коматевско шосе“

kopka_komatevsko3

Със символична първа копка бе даден старт на дългоочакваната реконструкция на „Коматевско шосе“ в участъка от входа на квартал Коматево до бул. „Александър Стамболийски“.

Компрометираната паважна настилка ще бъде заменена с асфалт, като преди това ще бъде подменен водопроводът, канализацията и подземната инфраструктура, изграден ще бъде газопровод. Проектът предвижда джобове за автобусните спирки, ново осветление, тротоари и велоалея, както и разширение в някои участъци при следващата втора фаза на изпълнение.

С реконструкцията на „Коматевско шосе“ стартира съвместният проект на Община Пловдив и Европейската банка за възстановяване и развитие, който стана възможен благодарение на доброто финансово състояние и висок кредитен рейтинг на общината. В него е включена реконструкцията на паважния участък на бул. „Шести септември“, на бул. „Руски“, както и изграждането на първия от 16 години насам съвсем нов пловдивски булевард „Северен“ между моста на Адата и „Брезовско шосе“.

Затваряне на „Коматевско шосе“ за движение се предвижда след около месец, тъй като дейностите започват в едното платно с временна организация на движение в другото със светофари от двете страни. Първи на обекта ще работят от „В и К“ дружеството.

От фирмата-изпълнител гарантираха качествена работа. Срокът за изпълнение на целия проект с ЕБВР е три години.

 

6,426 total views, no views today