Начало Пловдив днес Започна дългоочакваният ремонт на надлез „Скобелева майка“ „Цариградско шосе“

Започна дългоочакваният ремонт на надлез „Скобелева майка“ „Цариградско шосе“

 

Започна реконструкцията на надлез „Скобелева майка“ и бул. „Цариградско шосе“ в отсечката от бул. „Освобождение“ до надлеза. Стартът на ремонтните дейности бе даден от кмета на Пловдив Иван Тотев в присъствието на кметовете на район „Източен“ и „Тракия“ Петър Петров и Костадин Димитров.

Целият проект е на стойност 4 млн. лв, разпределени в две бюджетни години. Обновяването започва от южното платно на бул. „Цариградско шосе“, тъй като северното е в по-добро състояние и може да издържи до догодина, когато и то ще бъде ремонтирано.

„На самия надлез „Скобелева майка“, който е в изключително лошо състояние, ще бъде направена изцяло реконструкция по модела на моста на бул. „Васил Априлов“. Единствената разлика е, че ще бъдат ремонтирани и подпорите на „Скобелева майка“. Само строителните работи по надлеза ще струват около 2.8 млн. лв. Освен това ще бъде поставено ново осветление“, обясни кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Той обясни, че няма да се подменя ВиК инфраструктурата, защото от дружеството са уверили, тръбите са нови и са подменени преди около 8 години.

На този етап движението в участъка няма да бъде спирано. Това ще стане, когато започне полагането на асфалтовата настилка на пътното платно. Последният пласт от нея ще се поставя на топла фуга, което според експертите дава допълнителна гаранция за експлоатация на пътя.

Започна дългоочакваният ремонт на надлез „Скобелева майка“ „Цариградско шосе“

8,425 total views, no views today