Начало Пловдив днес Започна дългоочакваното изграждане на улица „Бунтовнишка”

Започна дългоочакваното изграждане на улица „Бунтовнишка”

С 80 хиляди лева сегашната, осеяна с дупки, пътна отсечка  „Бунтовнишка” ще се превърне в модерна улица, подобаваща за централната градска част на Пловдив.

 Първата копка за нейното изграждане направиха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на район „Централен” Райна Петрова и нейният заместник инж. Тошо Пашов.

 Началото на ремонта започна от църквата „Св. Харалампий”, а новият път ще стига до храма „Св. Георги” и ул. „Янко Сакъзов”.

 Изгражда се пълна канална мрежа с дъждоприемни шахти и цялата подземна инфраструктура. Започва събаряне на опасната църковната ограда, която освен това пречи улицата да бъде въведена в регулация. Друга придобивка ще са новите тротоари, паркоместа и  улично осветление.

 Подготвихме много стройна и разчетена със срокове програма за уличните ремонти до края на мандата. Освен на „Бунтовнишка”, от днес стартира цялостното преасфалтиране на още три улици в района – „Антон Страшимиров”, „Мусала”  и „Братя Миладинови”, както и на алеята на Бунарджика, каза Райна Петрова.

 Всички улици в града са важни за нас и имаме план, по който работим за въстановяването им, потвърди инж. Иван Тотев.

7,436 total views, no views today