Начало Пловдив днес Започна основен ремонт на улица „Елба“ в Столипиново

Започна основен ремонт на улица „Елба“ в Столипиново

Започна основен ремонт на улица „Елба” в Столипиново. Старт дадоха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на район „Източен” Петър Петров и общинските съветници Антон Карагьозов, Бранимир Иванов и Джамисет Джафер в присъствието на много жители на квартала.

Днес е паметен ден за Столипиново, тъй като повече от 23 години тук не е правен основен ремонт, отбеляза Бранимир Иванов. Заедно със своите колеги  Карагьозов и Джафер той благодари на кмета за доброто управление, което обръща внимание и на проблемите  на хората от квартала.

Обикновено, появи ли се багер в Столипиново, то е, за да бутне някой павилион или друга незаконна постройка; сега техниката влиза, за да направи по-хубави улиците, каза от своя страна инж. Иван Тотев.

100 хил. лв. са отпуснати с актуализацията на бюджета за първия етап от ремонта на „Елба”, която е сред най-големите улици в Столипиново. Догодина реконструкцията ще продължи до нейното пълно завършване. Добрата координация с ВиК позволява освен замяната на паветата с нова асфалтова настилка, да бъде изградена и нова канализация с дъждоприемни шахти.

След около седмица започва преасфалтирането и на ул. „Ландос”, за което също са заделени около 100 хил. лв., междувременно се работи върху проект за подмяна на канализацията на ул. „Батак”, с чиято реализация се очаква да бъде решен проблемът с наводненията около ОУ „Пенчо Славейков”, допълни кметът на „Източен” Петър Петров. В  инвестиционната програма на района за следващата година той предвижда преасфалтирането на още 3 улици в квартала.

6,961 total views, no views today