Начало Актуално Започна празничният фестивал „Весела Коледа в парка”

Започна празничният фестивал „Весела Коледа в парка”

4 (1) 1 (1)

21.12.2023

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и кметът на район „Тракия” откриха празничния фестивал „Весела Коледа в парка” в парк „2019” на булевард „Освобождение” в най-младия пловдивски район.

„Изпълненията на талантливите деца от детските и учебните заведения ни заредиха с празнично настроение. Искам да благодаря на тях и техните учители, на администрацията и на всички, които направиха тази инициативна възможна”, заяви кметът на „Тракия” Георги Гатев.

От своя страна кметът на Пловдив Костадин Димитров изрази задоволство от факта, че фестивалът се провежда за трета година и се радва на интереса на пловдивчани.

„Децентрализацията на културните събития е част от нашата програма и сме решени да я реализираме във всички райони с подкрепата на районните кметове”, допълни той.

Сред официалните гости на събитието бяха заместник-кметът по финанси на Община Пловдив Жени Петкова, председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, общинските съветници Вера Тоскова, Стефан Шилев, Спас Шуманов, Гошо Къчков, заместник-кметовете на „Тракия” Красимир Терзиев и на „Източен” Станислава Лулчева и други.

Коледният базар  ще продължи до 23-ти декември, а посетителите могат да послушат хубава музика, да се насладят на вкусна храна, да закупят подаръци и украса за предстоящите празници.

Организаторът Димитър Михов от „Ясмина” ЕООД заяви, че от тази година се поставя нова традиция – две живи елхи ще бъдат украсени, а по-късно засадени в района, за да обогатят зеленината в него.

2,931 total views, no views today