Начало Пловдив днес Започна преасфалтирането на основен булевард в Пловдив, ще се работи и през нощта

Започна преасфалтирането на основен булевард в Пловдив, ще се работи и през нощта

преасфалтиране (2) преасфалтиране (1)

Започна преасфалтирането на бул. „Цар Борис III Обединител“ пред Панаира като част от дейностите ще се извърват през ноща.  Това стана ясно при символичния старт на ремонта, който беше даден от  кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев и  изпълнителния директор на фирма „Пътинженеринг“ инж. Георги Гаръбски.

Преасфалтирането на булеварда в участъка от моста на Марица до кръговото кръстовище с бул. „България“ е част от строителната програма на Община Пловдив. Финансирането е с бюджетни средства в размер на 540 000 лв. с ДДС.

„Продължаваме практиката на нощните ремонти, за да съкратим сроковете и да облекчим трафика. Очаквам до 10 дни фирмата да приключи при добри метеорологични условия“, коментира ресорният  зам.-кмет на Община Пловдив Пламен Райчев.

Ремонтът включва фрезоване на старата асфалтова настилка, полагане на неплътна асфалтова смес 6 cм и износващ пласт 4 cм. Всички капаци на дъждоприемните и ревизионните шахти в периметъра ще бъдат подменени.  Очаква се обновяването на булеварда да приключи до три седмици. За да не се затруднява трафикът, износващият пласт ще бъде полаган през нощта.

5,816 total views, no views today