Начало Пловдив днес Започна пролетното миене на улиците в Пловдив

Започна пролетното миене на улиците в Пловдив

Седмични графици с разписанието за миене на улиците първа, втора и трета категория ще бъдат редовно публикувани  в сайта на ОП „Чистота“ и в местни медии до началото на зимното дежурство, което започва на 15 ноември.

На входовете на по-малките улици вече се поставят предупредителни табели за предстоящото миене, така че гражданите да преместят паркираните си автомобили.

Това съобщи директорът на ОП „Чистота” Иван Стоянов, който на ул. „Родопи” даде официалния старт на пролетното миене на града.

Тази сутрин Пловдив ухаеше, тъй като по 200 грама шампоан беше вложен в 18-те кубика вода на всяка една от 14-те цистерни, които измиха големите булеварди в града. Междувременно цялата нова мултифункционална техника чистеше и миеше улиците втора и трета категория.

Новост тази година е и редовното почистване на съоръженията на детските площадки с водоструйка.  За това също са изготвени графици  и пловдивчани ще бъдат своевременно информирани. Една от най-новите машини е  ангажирана специално с миенето на площадки, пешеходни пътеки, тротоари, антипаркинг колчета и мантинели, отбеляза Иван Стоянов.

Сред основните ни цели продължава да бъде подобряване на мерките за по-чист в Пловдив съобразно нашите компетенции, подчерта директорът. Той припомни, че за поддръжка на улиците през приключилото зимно дежурство от „Чистота” са използвали само сол, химически гранулати и нито един грам пясък и призова гражданите да не паркират автомобилите си в зелените площи, откъдето после пренасят кал или прах върху пътните платна.

Миенето започва в 3:00, като началният час е съгласуван с компетентните институции, така че да не се създават затруднения за сутрешния трафик.

6,198 total views, no views today