Начало Пловдив днес Стартира реконструкцията на булевард „Източен”

Стартира реконструкцията на булевард „Източен”

За около месец се очаква да приключи цялостната реконструкция в западното платно на бул. „Източен” от „Шести септември” до „Княгиня Мария Луиза” в Пловдив.

 Това е една пътните отсечки с най-чести ВиК аварии, коментира кметът инж. Иван Тотев, който заедно с директора на ВиК Валентин Василев направи символичната първа копка на започналия ремонт.

 През миналата година, когато общината стартира своята програма за реконструкция на пътни участъци, точно този беше сред шампионите по жалби на граждани. Освен от водопроводните аварии, те се оплакваха и от липсата на тротоар, който води до най-големия хипермаркет в района, разказа инж. Тотев.

 Съвместната работа на общината с ВиК продължава. За 15 дни при благоприятно време подменяме 600 метра трасе етернитови тръби Ф-150 с по-широки – Ф-160, полиетиленови тръби,  изграждаме нови водопроводни отклонения към всички съседни улици и жилищни блокове, монтираме 7 нови противопожарни хидранти, с което ще осигурим противопожарната безопасност, обясни директорът на ВиК Валентин Василев.

 Общината поема асфалтирането и изграждането на тротоарите. И велоалеи ще има, но те са включени в големия транспортен проект на Пловдив по оперативна програма „Регионално развитие”, стартът на чието изпълнение се очаква през лятото, отбеляза инж. Тотев.

 По времето на реконструкцията е въведена временна организация на движението, при която западното платно се затваря, а източното става двупосочно.

6,730 total views, no views today