Начало Пловдив днес Започна ремонтът на улица „Отец Паисий“

Започна ремонтът на улица „Отец Паисий“

DSC_9358

С първа копка на ремонта на улица „Отец Паисий“ стартира строителната програма на Община Пловдив за 2018-а година. По план реконструкцията трябва да продължи три месеца. Поетапно ще бъдат затваряни участъци, за да минимизира затрудненията , свързани с трафика. Светофарни уредби подпомагат организацията на движението по улиците „Криволак“ и „Алцеко“.

Пътното платно ще е 6,50 метра, паркирането ще е успоредно, а тротоарите ще бъдат разширени допълнително с 50-70 сантиметра. Улуците ще бъдат вкарани в канализация, ще се подмени и водопроводът. Ремонтът ще премине под наблюдението на археолог. Паважът ще бъде премахнат, като ще се използва за реконструкция на улиците в Тютюневия град, а на „Отец Паийсий“ ще бъдат сложени павета от булевардите „Васил Априлов“ и „Коматевско шосе“, които съхраняваме в специално депо.

В участъка от улица „Патриарх Евтимий“ до края на тупика „Отец Паисий“ ще бъде затворена за движение на автомобили. Пътната настилка ще бъде паважна и ще е на едно ниво. Все пак ще има възможност да се влиза за престой и зареждане на близките хотели и ресторанти или търговките обекти, както и за преминаване на хората, собственици на гаражи. Ще бъдат премахнати двата паркинга и загражденията около подлез Археологически.

„Пилотно вкарваме контейнерите за смет под земята, предстои да определим конкретните места“, обясни кметът Иван Тотев. Той призова гражданите да се съобразят с ремонта и само при належащи нужди да използват този маршрут.

Докато траят ремонтните работи временно ще бъде отворен за преминаване на автомобили тупикът на улица „Архимандрит Дамаскин“ с „Патриарх Евтимий“.

DSC_9330

DSC_9347

8,386 total views, no views today