Начало Пловдив днес Зареждат „бягащия пешеходец“ с нови батерии

Зареждат „бягащия пешеходец“ с нови батерии

ОП „Организация и контрол на транспорта“ постави нови акумулаторни батерии на светодиодната светлинна сигнализация тип „Бягащ пешеходец“ по бул. „Никола Вапцаров“.

Директорът на общинското предприятие инж. Борислав Кръстев съобщи, че подмяната на батерии продължава на всички такива близо 100 конзоли на пешеходни пътеки по големите булеварди и в близост до детски градини и училища в града, изградени от дарител през есента на 2012 г.

„Светлинната сигнализация се осигурява с акумулаторни батерии, които се зареждат от соларни панели. Наши експерти провериха състоянието на всички устройства и започнахме обновление, което да гарантира по-голямата пътна  безопасност“, коментира инж. Кръстев.

Директорът на „Организация и контрол на транспорта“ допълни, че всички пешеходни пътеки в Пловдив са обозначени със съответната хоризонтална и вертикална пътна маркировка, към „зебрите“ на места с интензивен трафик извън централната градска зона е изградено допълнително осветление, а за да се намали скоростта на автомобилите до законно установените максимум 50 км/ч в населените места, продължава и изграждането на повдигнати пешеходни пътеки.

До края на деня се предвижда да бъдат сменени батериите и на всички  „бягащи пешеходци“ по бул. „Шести септември“.

`

6,931 total views, no views today