Начало Пловдив днес Засилване на двустранното сътрудничество обсъдиха кметът на Пловдив Иван Тотев и посланикът на Испания Н.Пр. АлехандроПоланко

Засилване на двустранното сътрудничество обсъдиха кметът на Пловдив Иван Тотев и посланикът на Испания Н.Пр. АлехандроПоланко

kmet_poslanik_ispania

Какви са възможностите за подобряване на двустранните взаимоотношения и в каква насока могат да се развиват те обсъдиха по време на среща кметът на Пловдив Иван Тотев и посланика на Испания Н.Пр. г-н АлехандроПоланко. Негово превъзходителство е на първото си официално посещение в община Пловдив откакто преди три месеца е заел поста на посланик.

В България 20 000  човека говорят испанки, а той е залегнал в обучителната програма и се изучава интензивно в 14 училища в страната, което е много радостно. Това сподели посланик Поланко. Той пожела да узнае повече за икономиката на града и неговото развитие, след като преди няколко месеца е бил в града по време на големия икономически форум, проведен от организаторите в Делфи.

Г-жа Ева Поведано, търговско-икономически съветник в посолството на Испания, от своя страна, отправи своите сърдени адмирации към кмета Иван Тотев за свършеното до момента и за голямата промяна, която градът е претърпял през последните няколко години.

Кметът Иван Тотев посочи, че през последните няколко години Пловдив серадва на икономически растеж, все повече хора намират препитание тук и избират града като място за живеене.

„Все повече големи международни компании решават да инвестират и да стартират своя бизнес тук, заради добрите условия на местната икономика, което е предпоставка за добри бъдещи двустранни взаимоотношения“, обясни той.

Кметът Тотев отправи покана към Н.Пр. г-н АлехандроПоланко да участва в престижния международен бизнес форум „Индустрия 4.0“, който ще се проведе на 3 октомври за четвърта поредна година в Пловдив.

По време на срещата бе подчертана и темата за Пловдив – Европейска столица на културата 2019, а посланик АлехандроПоланко изрази готовност за подкрепа по отношение на кандидатуратана града низа включване в световното културно наследство на Юнеско на мозайките от Епископската базилика на Филипопол, Малката базилика и късноантичнакъща Ейрене.

4,404 total views, no views today