Начало Пловдив днес Засилване на културния обмен между Пловдив и Индонезия обсъдиха на среща в общината

Засилване на културния обмен между Пловдив и Индонезия обсъдиха на среща в общината

poslanik_indonezia

Политиките в областта на културата и съвременния прочит на азиатските традиции и изкуства представи Н.Пр.Сри Астари Расджид, Посланик на Индонезия в България, на специална среща в Община Пловдив днес. Тя бе посрещната от  зам.-кмета на община Пловдив Георги Титюков и зам.-директора на фондация „Пловдив 2019“ Виктор Янков.

По време на срещата Нейно Превъзходителство сподели, че често посещава град Пловдив и никога не пропуска в свои интервюта и обществени прояви да сподели възхищението си от темпото на развитие на града и особено на квартал „Капана“. „ Тази година предстои в провинция Джакарта да открием голямо международно летище и заедно с община Пловдив можем да засилим обмена на туристи и споделяне на културните ни богатства“, сподели още тя и добави, че Пловдив има много какво да покаже на света.

В годината на Пловдив – Европейска столица на културата, посолството на Индонезия подкрепя и едно от събитията, част от официалната програма, заяви посланик Расджид. През септември в рамките на 12-ото издание на One dance week публиката ще се наслади на работата на индонезийския хореограф Рианто и спектакъла му „Медиум“. Той ще покаже съчетания между традиционни индонезийски и съвременни танци.

 „Европейска столица на културата“ е чудесна платформа за разпространение на традициите на различни държави. Благодарение на това последните три години градът е увеличил туристите си двойно“, сподели Виктор Янков, който представи част от акцентите в програмата за годината, също и предстоящото откриване на изложбата за съвременно изкуство „Чуйте ни – Артистичен интелект“.

Заместник-кметът Титюков добави факти за инвестициите в Голямата Базилика и археологическо наследство, както и дългосрочната политика на общината в областта на културата. Той получи традиционна статуетка с мотиви от епоса Рамаяна в знак на бъдещото задълбочено сътрудничество в областта на културата.

Утре Н.Пр.Сри Астари Расджид, заедно със съпругата на италианския посланик г-жа Антонела Ренси и актрисата Цветана Манева, ще открие ежегодния фестивал на красотата и прическата, който тази година е посветен на Европейска столица на културата.

4,530 total views, no views today