Начало Пловдив днес За неправомерно събиране на дарения алармира заместник-кметът Георги Титюков

За неправомерно събиране на дарения алармира заместник-кметът Георги Титюков

g_titukov

Напоследък са зачестили случаите, при които лица събират дарения от гражданите на улицата или в магазини, представяйки, че ги събират за социална институция на Община Пловдив. За това алармира заместник-кметът Георги Титюков, който посочи фрапиращ пример, как от момче са искани пари за социална институция, чийто управител е неговата майка. Свързвайки се по телефона с нея, той разбира, че това е не е вярно и не е имало кампания за събиране на каквито и да е средства.

„Призоваваме гражданите, ако имат добри намерения, желание и искат да направят дарение, да се свържат с дирекция „Социална политика“ на Община Пловдив или директно със социалното заведение, за да видят начините това да се случи както е по закон“, уточни заместник-кметът Георги Титюков.

Наблюдава се и тенденция по Главната улица да се събират средства срещу картичка или билет, за които не е ясно дали отиват по предназначение към съответното социално заведение.

Ако граждани имат желание да направят своето дарение, телефонът на дирекция „Социална политика“ на Община Пловдив е: 032 / 623 714, а адресът е ул. „Петко Д. Петков” № 6 А.

6,346 total views, no views today