Начало Актуално Здравко Димитров: Започваме ремонт на Карловско шосе до два месеца, изграждането на Югоизточната тангента през август

Здравко Димитров: Започваме ремонт на Карловско шосе до два месеца, изграждането на Югоизточната тангента през август

Здравко Димитров - Бойко Борисов проверка - кръговото кръстовище на Асеновградско шосе

След като приключи ремонтът на Околовръстното шосе между Кукленско и Коматевско шосе, започва реконструкцията на Карловско шосе в участъка на Община Пловдив“. Това съобщи кметът Здравко Димитров след среща с председателя на УС на АПИ Георги Терзийски, в която участваха  Иван Досев, член на Управителния съвет и зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. „По наше настояване средствата за ремонта бяха включени в тазгодишната програма на АПИ, тъй като отсечката от 2,5 км. е част от републикански път II-64“, допълни кметът. По думите му отсечката от края на бул. „Васил Левски“ до изхода на Пловдив е в много лошо експлоатационно състояние, затова ще бъде направена цялостна рехабилитация като е предявена пълна подмяна на пътната настилка, подобряване на местата с компрометирана носимоспособност, подобряване на отводняването, нова маркировка. Община Пловдив ще инвестира и в ново осветление.

„Получих уверението на г-н Терзийски, че АПИ работи усилено за успешното приключване на процедурата за възлагане изграждането на Югоизточната тангента на Околовръстното шосе. За Пловдив този проект е от изключителна важност, защото ще доведе до облекчаване на трафика в града. Ще подобри значително транзитното движение, преминаващо сега през Пловдив, от общините Куклен и Асеновград към магистралите „Тракия“ и „Марица“, а оттам до граничния пункт „Капитан Андреево“. Това съобщи още кметът Здравко Димитров след срещата в АПИ. По думите му очакванията на експертите от агенцията са, че най-късно до юли изпълнителят ще бъде избран и ще започне работата по 5-километровата отсечка от пътен възел „Скобелева майка“ до  новото кръгово кръстовище на „Асеновградско шосе“.

Припомняме ви, че проектирането на новата пътна артерия стартира още докато Здравко Димитров беше областен управител. Тя ще е с габаритите на скоростен път – по две платна за движение в двете посоки. Новият път ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. 10-километровото трасе между Пловдив и Асеновград беше разширено и ремонтирано, а в момента се изграждат локалните платна към бизнес зоните от двете му страни.

Б.р. Снимките са от предишни проверки на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе.

2,694 total views, no views today