Начало Пловдив днес Здравко Димитров: Премиерът Борисов пристига за среща с Ботев и Локомотив

Здравко Димитров: Премиерът Борисов пристига за среща с Ботев и Локомотив

DSC_3793 DSC_3828

Премиерът Бойко Борисов пристига утре в Пловдив, за да се срещне с феновете и ръководствата на ПФК „Ботев“ Пловдив и ПФК „Локомотив“ Пловдив, след това ще посети и СУ „Найден Геров“ и ще инспектира ремонта на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе. Това съобщи кметът Здравко Димитров на пресконференция днес. Той даде разяснения и за разпределението на 37 млн. лв., които бяха отпуснати вчера от Министерски съвет – ПФК „Ботев“ Пловдив получава 25 млн. лв., а ПФК „Локомотив“ Пловдив– 12 млн. лв. Парите се отпускат целево на Община Пловдив за подобряване на спортната инфраструктура.

„Очакваме да получим проектите от ръководствата на клубовете, за да можем да обявим обществена поръчка за избор на изпълнители. Искам отсега да е ясно, че ще следим стриктно как се харчат средствата и ще бъдем безкомпромисни при осъществяването на контрола“, подчерта кметът.  По думите му футболен клуб „Ботев“ вече има изготвен проект за стадиона, а  „Локомотив“ трябва да реши за какво ще използва финансовата субсидия-  за стадион или база.

Допълнително правителството отпуска близо 5 млн. лв. за изграждането и оборудването на спортни зали в пет пловдивски училища – това са СУ „Найден Геров“, ОУ „Душо Хаджидеков“, СУ „Свети Седмочисленици“, СУ „Софроний Врачански“ и  ОУ „ Екзарх Антим I“. Проектите ще са типови и ще се реализират от Министерството на младежта и спорта. Основните критерии, по които са избрани тези училища, са брой на ученици, които нямат условия за практикуване на часове по физическо възпитание и спорт в училище.

DSC_3805 DSC_3812

5,021 total views, no views today