Начало Актуално Здравко Димитров: Приключваме пробива „Модър“ – „Царевец“ до 2022 г.

Здравко Димитров: Приключваме пробива „Модър“ – „Царевец“ до 2022 г.

05.10.2021

5 3

“Най-късно до две седмици ще започне работа по отваряне на пробива под жп линията Пловдив – София, който ще свързва районите „Южен“ и „Западен“. Надявам се, че до края на 2022 г. обектът ще е завършен” Това  заяви кметът Здравко Димитров по време на инспекцията за напредъка на проекта, която той направи заедно със зам.-кмета по строителство Пламен Райчев. Двамата останаха доволни от темповете на строителните дейности, които изпреварват графика.

„Водим разговори с ВиК и имаме уверението им, че дейностите по техния проект за Южния обходен колектор, който също минава по това трасе, ще стартират именно от „Модър-Царевец“ и няма да попречат на предсрочното завършване на връзката“, коментира още кметът. Той допълни, че се водят разговори с ВиК да направи подмяна на водопровода по бул. „Александър Стамболийски“ по местата на бъдещето разширение на булеварда, за да не се затруднява движението.

„До две седмици ще се отвори пробивът и тогава ще се види какъв обем от работа е свършен по обекта, защото сега хората виждат само едни машини“, коментира Пламен Райчев.

Кметът и неговият заместник инспектираха и дейностите по бул. „Христо Ботев“, които трябва да приключат до края на ноември. Представителят на фирмата изпълнител „Драгиев и Ко“ ООД заяви, че магистралните водопроводи навсякъде по трасето са поставени, заедно със сградните отклонения.

„На 100% тръбопроводът е поставен, сега се работи по настилката на улиците, откъдето той минава. И там строителните работи са пред завършване, остават ни довършителни дейности и да поставим нов асфалт от бордюр до бордюр по трасето, а това ще стане до края на следващия месец“, каза инж. Алексиев.

Община Пловдив започва мащабни ремонти на основни артерии в четири района на Пловдив, стана ясно още по време на инспекцията. „Веднага след приключване на ремонта на бул. „Христо Ботев“, ще започнем в „Южен“ реконструкцията на Кукленско шосе в участъка от ул. „Скопие“ до границата на общината “, съобщи още Пламен Райчев. По думите му хубавото есенно време ще се използва и за изпълнение на текущи ремонти. В район „Тракия“ ще се ремонтира една от основните улици -  „Цар Симеон“, в „Северен“ – ул. „Оборище“, която не попада в обхвата на Водния проект и не е обновена за разлика останалите преки в карето. Участъкът  от бул. „Санкт Петербург“ от новия изход на ул. „Богомил“ до „Лев Толстой“ също ще бъде реконструиран, тъй като  не е включен в обновяването на градската среда по ОП „Региони в растеж“, обясни още Райчев.

1,797 total views, no views today