Начало Актуално Златни български гласове откриват пролетното издание на XII Международен Фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”

Златни български гласове откриват пролетното издание на XII Международен Фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”

19 май откриване

На 19 май в Балабановата къща от 18.30 ч. със знаковото събитие “Златни български гласове славят Борис Христов”, МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” почита паметта на един от най-великите баси на всички времена Борис Христов именно в неговия роден град Пловдив.

В концерта участват именитите оперни звезди Божидар Божкилов – бас, Виолета Радомирска – мецосопран, Михаил Михайлов – тенор и Стефани Кръстева – сопран. За участието си в концерта Божидар Божкилов пристига от Милано, където вече е част от оперното студио на прочутата Миланска Скала. В програмата ще прозвучат любими песни арии от Верди, Чилеа, Пучини, Бизе, Чайковски, Глинка, Рахманинов, Римски – Корсаков и др. На рояла е изтъкнатата пианистка и високоуважаван партньор на оперни певци Боряна Ламбрева.

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Фондация Музикартисимо, Министерство на културата.

 

Билети в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите

https://www.eventim.bg/bg/bileti/zlatni-blgarski-glasove-plovdiv-balabanova-kshcha-562200/event.html

1,940 total views, no views today