Начало Пловдив днес Иван Тотев и Николай Чунчуков инспектираха строителството на новата детска ясла в „Източен“

Иван Тотев и Николай Чунчуков инспектираха строителството на новата детска ясла в „Източен“

ysla_veselushka_inspekcia_02072019_3

В срок върви строежът на допълнителното крило на Детска ясла „Веселушка“ в район „Източен“. В това се убедиха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и районният кмет Николай Чунчуков. Две нови групи или общо 32 деца още тази есен ще бъдат приети в детската ясла. Така общият брой на записаните деца ще стане 90.

Модерната пристройка отговаря на всички съвременни стандарти, а проектът за нея е изготвен през 2013 г.

„Още като районен кмет на „Източен“ през 2008-2009 г. коментирахме с директора г-жа Лиляна Паскова, че  тук има нужда от разширение на сградата и допълнителен прием на деца“, припомни кметът Иван Тотев.

„Според фирмата-изпълнител изграждането може да приключи  месец по-рано или през октомври. Стойността на проекта е 470 000 лева“, уточни Николай Чунчуков.

По оперативна програма „Региони в растеж“ ще бъде изградена нова модерна детска градина на ул. „Богомил“ за 2,5 млн. лв. Когато това стане, децата от ДГ „Каменица“ ще бъдат преместени в бъдещия филиал на ДГ „Чайка“.

Подготовката е за изпълнение на проект на нова и с по-голям капацитет на детската градина в район „Централен“.

По този начин ще бъдат осигурени допълнително места за децата от 3 до 6 години в района около бул. „Източен“. Ще продължават да се използват и помещенията в блока на ул. „Гълъбец“.

Другата детска градина, която предвиждаме да изградим, е с 8 групи или 200 деца в район „Южен“ на бул. „Александър Стамболийски“.

Проектът ще бъде като този на ДГ „Мир“ в „Западен“ – с физкултурен салон, басейн, голям двор. Детската градина ще бъде 5 дка, а парковото пространство също ще бъде 5 декара.

„Инвестициите в образователна инфраструктура в район „Южен“ са много важни, защото вече е най-големият район в града“, заключи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

ysla_veselushka_inspekcia_02072019 ysla_veselushka_inspekcia_02072019_2 ysla_veselushka_inspekcia_02072019_1 ysla_veselushka_1

5,046 total views, no views today