Начало Пловдив днес Иван Тотев и Николай Чунчуков откриха нова спортна площадка в район „Източен“

Иван Тотев и Николай Чунчуков откриха нова спортна площадка в район „Източен“

stolipinovo_plostadka_5

Нова спортна площадка на улица „Крайна“ откриха кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

Така в навечерието на 24 май се погрижихме и за децата в квартал „Столипиново“, с което надграждаме инвестицията в училища и улици. На съоръжението има монтирано осветление за използването му и в по-късните часове, както специална ударопоглъщаща настилка, заяви кметът Иван Тотев.

Общата стойност е 211 000 лева. Преди 10 години е изградено подобно игрище в ОУ „Васил Левски“, което до момента е доказало своята здравина.

Всеки ден децата ще тренират футбол по график с треньор, който да успее да изгради у тях различни спортни умения. С откриването на спортното игрище се реализира и една от мерките за интеграция на Община Пловдив.

Фондация „Пловдив 2019“ подкрепи проекта и с нейна помощ ще изградим трибуни и пейки към игрището, за да бъде място, на което да се провеждат и футболни турнири, допълни кметът Иван Тотев.

Убеден съм, че хората от квартала ще го пазят, защото те много държаха да имат такова игрище, сподели кметът на Източен Николай Чунчуков.

В плановете на администрацията е и изграждане на голяма детска площадка.

С началото на учебната година ще стартира и програма за компютърно обучение в ОУ „Димчо Дебелянов“ , за да имат децата алтернатива на развитие.

stolipinovo_plostadka_3 stolipinovo_plostadka_6

4,321 total views, no views today