Начало Пловдив днес Изграждат повдигнати пешеходни пътеки на две кръгови в „Тракия“

Изграждат повдигнати пешеходни пътеки на две кръгови в „Тракия“

povdignati_pateki_8

Започна изграждането на повдигнати пешеходни пътеки на две от най-невралгичните кръгови кръстовища в „Тракия“ – на улиците „Цар Симеон“ и „Недялка Шилева“, както и това на „Освобождение“ с „Цветан Лазаров“, съобщи районният кмет Костадин Димитров. Той обясни, че целта е намаляване на скоростта на автомобилите за безопасно преминаване на пешеходците. Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров благодари за съдействието на заместник-кмета на Община Пловдив по транспорт Златин Велен и на ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Само преди месец на четири места в Пловдив вече бяха изградени подобни съоръжения – две на бул. „Никола Вапцаров“ , на бул. „Марица-юг“ и на бул. „Пещерско шосе“.

Заместник-кметът инж. Златин Велев обясни, че местата са подбрани от Експертния съвет към Комисията по безопасност на движение като особено невралгични точки за преминаване на пешеходците. До края на годината се очаква да бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки на още няколко места, сред които бул. „Найчо Цанов“ и в близост до Професионалната гимназия по хранителни технологии.

8,423 total views, no views today