Начало Актуално Изложба разказва историята на здравеопазването в Пловдив

Изложба разказва историята на здравеопазването в Пловдив

1 2

Кметът Здравко Димитров и председателят на Общинския съвет Александър Държиков откриха днес на Римския стадион документалната изложба  „Медицина с традиции“, която се организира  от вестник „Марица“ и „Хермес медия“.

За поредна година „Марица“ разказва за славното минало на Пловдив с кампанията „Пловдив през годините“. Тази година фотоизложбата е посветена на пионерите на модерната медицина в Пловдив и техните дела. На паната разположени на Римския стадион пловдивчани и гости на града ще могат да проследят историята на първите лечебници и техните строители, както и делата на първите изявени медици, оставили траен отпечатък върху града ни.

На официалното откриване на изложбата присъстваха кметът Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, историкът Владимир Балчев, управителят на УМБАЛ „Пълмед“ д-р Цветанка Лепарова и др.

Кметът Здравко Димитров поздрави организаторите и поддръжниците на благородната инициатива, затова че търсят добрите каузи и ги представят пред пловдивската общественост. Градоначалникът отправи специални благодарности и към всички медици, които ежедневно рискуват живота си.

„Ако има някой, който да ни дава надежда това са нашите лекари, медицински сестри и санитари, които денонощно са на първа линия. Тази изложба е за вас и вашата всеотдайност. В годината, която изправи човечеството пред изключително тежко изпитание, вие се грижихте за пловдивчани и рискувахте живота си за тях“, коментира кметът Здравко Димитров.

Кампанията ще продължи във в. „Марица“ като всяка събота една страница от печатното издание ще бъде посветена на нея. През изминалите години организаторите на фотоизложбата са насочвали вниманието на пловдивчани към различни тематики – първите вестници и журналистически традиции, природните феномени в Пловдивския регион, най-големите дарители на града под тепетата и други.

3 4

3,054 total views, no views today