Начало Актуално Изявление на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов

Изявление на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов

Изявление на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов във връзка с изпратения сигнал  от заместник-председателя на Народното събрание г-н Валери Симеонов до Главния прокурор на Република България, до Министъра на вътрешните работи и до Министъра на здравеопазването в който се твърди, че  Тодор Чонов е присъствал на празненство в клуб „Сохо“ на 02.11.2020 г.

„Г-н Симеонов, най-вероятно е бил подведен. Не съм присъствал на това тържество нито аз, нито друг от заместник-кметовете на Община Пловдив. Това беше обявено от пресцентъра ни още във вторник след направена вътрешна проверка. Предлагам на г-н Симеонов отново да провери достоверността на фактите, на които се базира сигналът му и очаквам извинение, защото името ми абсолютно неправомерно се свързва с един акт на неспазване на законовия ред, което като  човек от тази система не бих допуснал, а също и на тази отговорна позиция, на която заемам в момента. По време на цялата епидемична обстановка съм ангажиран с работа по осигуряването на общинските структури и здравни заведения с необходимите средства за лична защитата,  на техника и ресурси за хората на първа линия.“

По-рано днес Пловдивския общинският инспекторат състави акт на управителката на клуб „Сохо“ на стойност до 2000 лв. нарушаване на заповедта на кмета от 29.10.2020 г. за работа на заведения след 23:30 ч.

2,433 total views, no views today