Начало Актуално Ина Кънчева и Consone Quartet представят „Любовта и животът на жената“

Ина Кънчева и Consone Quartet представят „Любовта и животът на жената“

Consone-Quartet (1)

04.08.2022 

Творби на Шуман, Менделсон и Малер ще звучат в първия концерт от програмата на фестивал CULTURAMA

 

Фондация „Културни перспективи“, организатор на 4-тото издание на фестивала CULTURAMA, който ще се проведе през есента в София, има удоволствието да покани пловдивските меломани на едно вълнуващо събитие, което ще се случи след дни в града под тепетата.  Есенният цикъл на CULTURAMA започва концерт на Ина Кънчева и британския квартет Consone, който носи романтичното име „Любовта и животът на жената“, а в програмата му ще чуем творби на Р. Шуман, Ф. Менделсон и Г. Малер.

Концертът „Любовта и животът на жената“ ще бъде изнесен в Пловдив на 11 август, четвъртък, от 19:00 ч. в Етнографски музей – Пловдив.

Билети за концерта „Любовта и животът на жената“ в Пловдив могат да бъдат закупени тук: https://bit.ly/3p3vqHX, на касите на EasyPay и на място преди събитията.

 

Consone Quartet e първият квартет за старинни инструменти, избран за артист от новото поколение на Би Би Си, който бързо се прочува с честните си и експресивни интерпретации на класически и ранноромантичен репертоар. Носител е на наградата на Кралската задморска лига за ансамбъл, а през 2022 г. получават престижната стипендия на Борлети-Буитони тръст (BBT). Квартетът е посрещнат с ентусиазъм в лондонските зали „Уигмор хол“, „Кингс плейс“, „Сейнт Мартин ин дъ фийлдс“, както и на фестивалите в Единбург, Челтнъм и Бъкстон и др. Свирят на Биеналето на струнните квартети на Парижката филхармония и в Аудиториума на Лион във Франция; в Concertgebouw Brugge и AMUZ в Белгия; в REMA Show-case; в Concerts d’été à St Germain в Швейцария и на турне в Боливия и Перу.

Ина Кънчева е творец, който очарова и завладява публиката със своята музика. Оперна певица с умение да се превъплъщава, тя пее с лекота и споделя по изненадващо естествен начин радостта си от пеенето. Широкият ѝ диапазон и цветови спектър на драматичния ѝ колоратурен сопран се проявяват в богатия ѝ вокален репертоар – от барок през белканто до изкуството на песента. Гласът ѝ с виртуозност пресъздава музикалните партии по новому и сътворява единствени по рода си ярки интерпретации.

Интригуващата творческата колаборация на британския квартет за старинни инструменти със звездното българско сопрано обещава на пловдивската публика един изключителен музикален пърформанс и наслада за сетивата.

 

Програмата на фестивал CULTURAMA продължава през септември и ще срещне публиката с изключителни музиканти от европейските и световни сцени. Дръзкият и новаторски квартет Anches Hantées, неочакваните транскрипции и зашеметяващи аранжименти на Clair-obscur, феноменалните Cabaret Contemporain и тяхната електронна музика с акустични инструменти, стратосферният квартет от саксофони Los Saxos Del Averno, френската композиторка на електронна музика и ди-джей Chloé и изключителният пианист, роден във Франция – Thomas Enhco, са само част от имената на международните артисти, с които ще ни срещне фестивал CULTURAMA. Българското присъствие във фестивала в интересна артистична колаборация с международните музиканти дължим на оперното сопрано Ина Кънчева, българската перкусионистка и композиторка Василена Серафимова и яркият съвременен музикант, който лесно и умело борави с голямото разнообразие от форми в изпълнителската и композиторската си дейност – Антони Дончев.

2,361 total views, no views today