Начало Актуално Инициативи в Пловдив и областта във връзка с Деня на влюбените – 14.02.2015 г.

Инициативи в Пловдив и областта във връзка с Деня на влюбените – 14.02.2015 г.

AIDS-RibbonВъв връзка с Националната  АНТИ/СПИН кампания на 14 февруари -Ден на влюбените, екип на КАБКИС при РЗИ – Пловдив, със съдействието на община Пловдив ще предостави възможност за безплатно и анонимно доброволно изследване и консултиране за ХИВ/СПИН и СПИ с медицински мобилен кабинет пред Централна поща гр.Пловдив от 11,30 – 14,00 часа на 14.02.2015 г.

Здравно образователни инициативи на РЗИ – Пловдив:

  1. Инициативи с ученици от ПГХВТ “Св. Димитрий Солунски”, гр. Асеновград на 10.02.2015 г.:
    • Презентация на тема “Основни знания за ХИВ/СПИН и СПИ”;
    • Образователна игра
  2. Инициативи с ученици от СОУ “ Отец Паисий”, гр. Куклен на 11.02.2015 г.:
    • Състезание под надслов “Животът е безценен”.

     Отборите  ще премерят знанията и силите си в два кръга:

-          Първи кръг – викторина с въпроси за сексуално – предавани  инфекции;

-          Втори кръг – кръстословица “Св. Валентин”;

  1. Инициативи с ученици от 8 клас във ФЕГ “Антоан дьо Сент Екзюпери” – гр. Пловдив на 16.02.2014 г.:Провеждане на информационни кампании сред млади хора с цел популяризиране на отговорно сексуално поведение от 09.02.2014 – 14.02.2014 г.
    • “Отговорно сексуално поведение” – тематична дискусия;
    • Интерактивна игра – “Победи СПИН със знания”
    • Тест за оценка на знанията
  2. Изготвяне на материал за сайта на РЗИ
  3. Подпомагане на медицинските специалисти от учебни заведения в гр.Пловдив и областта при изготвяне на информационни табла с печатни материали и предоставяне плакати, картички, книжки и презервативи за организираните от тях АНТИСПИН кампании.

Община Пловдив организира изложба на рисунките и литературните творби на учениците от училища от община Пловдив и от област Пловдив, участвали и номинирани в конкурса “Да се обичаме разумно, за да опазим любовта“ през 2014 г. Изложбата е в Детски отдел на Народна библиотека “Ив.Вазов“-гр. Пловдив на ул. “Авксентий Велешки“ №15 до 01.03.2015г.

Клуб “Ела изгрей“ към Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/, предвижда осъществяването на следните дейности:

Аз и любовта“ – място-Пловдивски училища -13.02.2015-10:00- 13:00 ч.- В седмицата преди кампанията в няколко пловдивски училища ще бъдат разкрити „любовни кутии“, в които младежите ще могат да пускат въпроси, които ги вълнуват свързани със секса и любовта. В деня на кампанията в междучасията ще бъдат разкрити пунктове, на които доброволците от клуба ще раздават листовки с отговори на зададените предварително въпроси, ще информират младежите за безрисково сексуално поведение, ще раздават презервативи и ще правят демострации.

„Ние и любовта“-място-Главната-14.02.2015 -12.00 – 15.00 ч.- По време на уличната кампания, доброволците от клуба ще организират провокативни срещи „на тъмно“, ще провеждат консултации и демонстрации, ще раздават презервативи.

Дейностите, които екипът на Фондация „Авис Вита“  ще извърши по повод 14-ти февруари са раздаване на презервативи и здравно-образователни материали на главната улица на гр. Пловдив. Доброволците ще направят и кампанийно обхождане на терените по двата компонента, по които работи фондацията.

 Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно-информационен център /ПИЦ/ – Пловдив ще проведе социална акция в деня преди Св. Валентин – на 13.02.2015г. Идеята е да се включат активно ученици, доброволци, които членуват в „Клуб на доброволеца“ към ОСНВ с ПИЦ-Пловдив. В непринудена обстановка в рамките на 2 /два/ часа ще се раздават на случайно минаващи граждани по главната улица на града валентинки с различни позитивни послания, придружени от флаери, даващи информация за местонахождението и дейността на центъра.

 По повод 14 февруари – Ден на влюбените, Български Младежки Червен кръст–Пловдив организира традиционната си кампания “Опиянени от любов ‘2015”.

“Опиянени от любов ‘2015” е част от кампаниите на БМЧК – Пловдив насочени към превенция на ХИВ/СПИН сред млади хора. Тази година кампанията преминава под мотото “Запази живота, обичай сигурно!”. Целта е да се популяризира безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и толерантното отношение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

С няколко събития доброволците на БМЧК – Пловдив ще отбележат този ден. В периода от 09 до 13 февруари в 7 пловдивски училища ще се поставят специални кутии, чрез които учениците ще разменят любовни послания. На 13 февруари в същите 7 училища ще бъдат оформени пунктове за предоставяне на информационни материали на фона на рамка под формата на сърце. На 14 февруари от 14:00 часа в МОЛ-Галерия доброволци на БМЧК ще реализират ролевата игра „Кутия на знанието” и ще подаряват ръчно изработени „валентинки” и „трифонки”. Паралелно с това те организират акция с оформяне на пункт „Зона за споделяне” пред Централна поща – Пловдив, където ще представят още от своите интерактивни игри.

По-късно вечерта в клуб „Central Perk” доброволците ще организират голямо любовно АНТИ-СПИН парти.

В същия ден доброволци от клубовете на БМЧК в Карлово, Куклен, Сопот, Асеновград, Първомай и Съединение ще проведат АНТИ – СПИН акции, по време на които ще раздават валентинки, листовки и презервативи на ключови места в тези градове.

По време на цялата кампания, БМЧК – Пловдив ще разпространи над 1500 безплатни презерватива, 800 валентинки, 300 трифонки, 500 любовни послания, голямо количество брошури и листовки.

Съвместно с радио KATRA FM посланията на кампанията ще достигнат до всички млади хора.

6,300 total views, no views today