Начало Актуално Институции набелязаха мерки срещу разпространението на наркотици в училищата

Институции набелязаха мерки срещу разпространението на наркотици в училищата

IMG_2876 IMG_2880

26.04.2024 

На 24.04.2024 г. в Дом на културата „Борис Христов“, се състоя междуинституционална среща за обсъждане на Механизъм за действие и алгоритъм към него в случаи на установяване, разпространение и употреба на наркотични вещества в училищна среда.

 

Организатори и съорганизатори на мероприятието бяха РУО на МОН – Пловдив и Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно-информационен център /ПИЦ/ – Пловдив. В срещата взеха участие и представители на останалите структури, посочени в механизма: ОДМВР – Пловдив, Отдел „Образование“ към Община Пловдив, Агенция „Социално Подпомагане“ – Пловдив и РЗИ – Пловдив.

 

За пълноценното провеждане на мероприятието и постигането на набелязаните цели, бяха поканени директори, заместник-директори, педагогически съветници и психолози от прогимназиален и гимназиален курс на обучение в училищата в град Пловдив, както и представители на училища от област Пловдив.

 

ОСНВ с ПИЦ – Пловдив направи презентация на тема: „Тенденции и последствия при употребата на синтетични наркотици и психоактивни вещества с такъв произход, разпространявани сред учениците, както и основни превантивни дейности на структурата“.

 

Бяха раздадени информационни материали, изготвени от общинската структура – брошури, книжки, наръчници, плакати, с цел предоставяне на актуална, достоверна и полезна информация, която да достигне до училищата на територията на Пловдив и областта.

 

Организирането и провеждането на междуинституционалната среща се състоя под патронажа на кмета на Община Пловдив Костадин Димитров и заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

2,107 total views, no views today