Начало Пловдив днес Италиански експерт с безплатни консултации по културни проекти

Италиански експерт с безплатни консултации по културни проекти

Директорът на Sporellо per arte в Рим Микеле Виола ще дава в Пловдив безплатни консултации в областта на културата. Те ще се провеждат в Туристическия информационен център от днес до 17-ти април, включително. Гостът бе представен от заместник-кмета Стефан Стоянов, който сподели, че партьорските отношения между италианската неправителствена организация  и общината датират от една година.

 Италианското ноу-хау е трупано 10 години и свързано с културни проекти, а офисът на Sportellо per arte в Рим е консултирал редица градове европейски столици на културата. Организацията е създадена през 2003г., с цел да интерпретира културата като „Културна индустрия, свързанa с туризма“. Това представлява предизвикателство, не само за Италия, а за развитието на икономиката и за създаването на нови работни места, стимулира зараждането на интерес към културни сдружения с нестопанска цел, които в цялост представляват интересна алтернатива на обществени модели на намеса в социалната сфера.

 Нашият информационен център помага на всички, които имат идея в областта на културата. Ние ще ви изслушаме, ще ви напишем проекта, ще го презентираме, ще ви намерим партньор и финасиране. Хващаме те за ръката и те повеждаме по пътя то гратис – заяви Микеле Виола. Представител на Sportellо per arte тук е Теофана Ахрянова от „Про Арте.“

 Италианският експерт има богат опит в разработването на проекти за младите хора, информацията за кандидатстване и партньорска мрежа.

 Ето и програмата за следващите дни:

 16 април 2013

Сутрин: 10,30 ч. – 12,30 ч. – Откриване на бюро (проучване на общественото мнение)

Следобед: 14,00 ч. -  18,00 ч. – Откриване на бюро (проучване на общественото мнение)

 17 април 2013 

Тренинг сесия

Сутрин: 11,00 ч. – 13,00 ч.

Следобед: 14,00 ч. – 17,00 ч.

5,737 total views, no views today