Начало Актуално „Камерна сцена Пловдив“ представя Джеймс Уайли Трио

„Камерна сцена Пловдив“ представя Джеймс Уайли Трио

плакат

29.04.2024

„Камерна сцена Пловдив“ кани пловдивчани на следващото си събитие от програмата за този сезон – концерт на Джеймс Уайли Трио. Събитието е на 8 май, сряда, от 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Джеймс Уайли Трио (James  Wylie Trio) е в състав: Джеймс Уайли – саксофон, Михаил Иванов – контрабас и Алекс Лулудис – барабани.

Новозеландският саксофонист Джеймс Уайли, базиран в Европа през последните десет години, води новосформираното си трио в България за първи път, предлагайки микс от оригинални композиции на тримата артисти, вкоренени в джаз традицията плюс няколко изненади и провокации, вдъхновени от неговите лични пътешествия и превъплъщения в традиционната музика на близкият изток и Балканите.

Алекс Лулудис и Михаил Иванов са международно признати музиканти, които не се нуждаят от представяне на българската публика. Артистите от триото обещават провокативен, мултикултурен скок от историческия и вдъхновяващ контекст на музикалната традиция на изтока със средствата на съвременното музициране, преминаващо границите между познатото и непознатото, представяйки на публиката нов поглед върху импровизираната музика, направо в сърцето на Балканите.

„Камерна сцена Пловдив“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 година.

Билетите са вече в продажба в системата на Ивентим и онлайн, както и на място преди концерта.

1,452 total views, no views today